Fokusoiva vakauttava pariterapia 6–16 kerran prosessi

Kirjoittajat

  • Aino Maija Rautkallio
  • Minna Koskinen

Avainsanat:

pariterapia, traumatisaatio, fokusoiva, vakauttava

Abstrakti

Pidimme Tampereen Perhe- ja pariterapiakongressissa marraskuussa 2022 workshopin Fokusoivasta vakauttavasta pariterapiasta, joka on kehittämämme Vakauttavan pari- ja perheterapian työmallin lyhytterapeuttinen sovellus. Juhlistimme workshopissa myös 10
vuotta täyttänyttä Vakauttavan pari- ja perheterapian koulutus- ja työmallia.Kuvasimme workshopissa tapausesimerkin avulla Fokusoivan vakauttavan pariterapian keskeiset käytännöt. Tapausesimerkkiä on muokattu siten, että henkilöitä ei voi kuvauksesta tunnistaa.
Valokuva on todellisesta terapiatilanteen hetkestä terapeutin asiakkaita varten ottama, ja sen käyttöön ammatillisessa julkaisussa on asiakkaiden lupa. Runo kuvaan liitettynä on Aino Maijan puolison hänelle sattumalta valokuvan ottamispäivänä lähettämä. Mikä kaunis sattuma!
Kiteytämme tässä tekstissä workshopissa esittämämme Fokusoivan vakauttavan pariterapian sovelluksen perusperiaatteet ja harjoitukset. Workshopissa tarjosimme osallistujille mahdollisuuden kokeilla samoja harjoituksia kuin asiakasparikunta kokeili terapiassa. Esittelemme aluksi lyhyesti Vakauttavan pari- ja perheterapian idean ja taustaa.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2023-12-13